Budapest osa II.


Budan puolella Linnavuorella sijaitseva Kuninkaanlinnaa ei voi olla huomaamatta Pestin puolen rantaa kävellessä.

 
 Linnan historia on mielestäni aika harmillinen. Linna on tuhottu historiansa aikana useita kertoja sotien aikana ja uudelleen rakennettu. Sodat ja valtaajat ovat jättäneet jälkensä linnaan.


Lomamme aikana Kuninkaanlinnan alueella järjestettiin Festival of Folk Arts. Samalla kun katselimme linnaa saimme nauttia myös festivaali tunnelmasta ja ohjelmasta.


Kuninkaanlinnan seinässä on kuningas Mátyáksen suihkulähde, joka säilyttämisessä budapestiläiset olivat toisen maailmansodan aikana aktiivisia. Mondon matkaopas kertoo, että 1900-luvulta peräisin oleva patsas tuhoutui osittain toisen maailmansodan aikana ja Budapestin asukkaat piilottivat patsaan osina puutarhoihinsa, ettei se tuhoutuisi kokonaan. Kun linnan remontti oli saatu valmiiksi patsas oli koottu uudelleen.


Linnan pihalla oli Folk Arts festivaalin aikana kojuja, joissa myytiin käsitöitä; nahasta, metallista, puusta valmistettuja tuoleja, laukkuja, kävelykeppejä, heloja, olkihattuja, huovutettuja käsitytöitä. Ohjelmassa oli mm metallin taonta näytöksiä. Metalli olikin tämän vuoden ohjelman päääteema. Lisäksi erilaisia ruokakojuja, joissa myynnissä ja maisteltavana lihoja, juustoja.

Kommentit

Suositut tekstit