Budapest VI.


Gellert kukkula sijaitsee Budan puolella.

Kukkulan laelle voisi myös kävellä, mutta me valitsimme paikallisliikenteen viemään meidät kukkulalle. Pieni bussi, joka oli jo parhaat päivänsä nähnyt, vei meidät kiemurtelevaa tietä pitkin lähelle kukkulan lakea, Citadella-linnaketta. Ylhäältä laelta, vapaudenpatsaan juurelta, avautui kauniit näkymät Tonavan ja kaupungin yli.


Geller kukkulahan on saanut nimensä piispa Gellertin mukaan, jonka pakanat olivat tarinoiden mukaan vierittäneet 1000-luvulla Tonavaan piikkisessä tynnyrissä (lähde  Mondon matkaopas). Pyhän Gellertin patsas sijatsee alempana kukkulan rinteessä.


Geller-kukkulan laella sijaitseva Citadella-linnoituksen seinässä kerrotaan linnoituksen historian vaiheista. Mukana on myös kuvia sotien aikaisesta Budapestistä joista näkee kuinka kaupunki on joutunut tuhojen kohteeksi.


Vapaudenpatsas sijaitsee Citadella-linnoituksen vieressä. Sen edessä olevalta tasanteelta avautuu maisemat Tonavan molempiin suuntiin ja sekä Budan että Pestin puolelle.

Näkymät kukkulalta ovat todella upeat. Niiden vuoksi kukkulalla kannattaa käydä.


Kommentit

  1. Ihanaa tehdä nojatuolimatkaa näiden sinun postausten kanssa! Kuvat ovat kuin suoraan matkaoppaasta (itseasiassa parempia, olen huomannut, että aina ei moisiin oppaisiin eksy ihan parhaimpia kuvia). Jos koskaan lähden Budapestiin, niin palaan kyllä tänne näihin postauksiin sitä ennen. Ihanaa alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sanasi ilahduttivat kovasti! Ja kiva että olet viihtynyt nojatuolimatkalla mukana :) Olen valokuvausharrastuksessani vielä kovin alussa, mutta into oppia kuvaamaan on suuri. Kun pääsee kauniiseen ympäristöön, niin eihän sitä kameraa malta laukussa pitää ja kuvia tulee otettua paljon.. Muutama kuvasarja on vielä tulossa. Ihanaa viikonloppua sinullekin!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit