Kirjoja.


Keskustelu kirjahyllyistä kodin sisustamisessa on ollut viimeaikoina tapetilla. Myös tämän aamun hesarissa oli aiheesta kirjoitus. 

Meidän kotona on paljon  kirjoja ja kirjahyllyt (huomasit varmasti monikon :)) ovat osa kodin sisustusta. Ostamme kirjoja, mutta myös lainaamme niitä. Jotkin kirjat haluaa ostaa itselleen, niihin haluaa palata myöhemmin uudelleen. Joitakin kirjoja ei malta odottaa, että saisi ne kirjastosta lainattua, vaan haluaisi päästä heti niitä lukemaan. Joidenkin uutuksien kohdalla kun kirjaston  varauslista on hyvin pitkä.

Ja kirjan pitää mielestäni olla oikea kirja, ei tabletille ladattava ekirja. Kirjan lukemisessa oma tunnelma tulee sivujen selailemisesta, siitä miltä paperi tuntuu sormenpäissä sivuja kääntäessä. Kirjan tuoksusta. Sivujen kääntämisestä syntyvästä äänestä. Siitä millaisen kauniin kirjanmerkin saa laittaa merkiksi lukutauon ajaksi.

Kun jonkin kirjan on ostanut itselleen ja sille paikan löytänyt kirjahyllystä, niin siitä luopuminen on ainakin minulle hyvin vaikeaa. Ja kirjoja ei saa ainakaan hylätä roskikseen (tai sinne paperinkeräykseen). Jos niistä luopuu, niin niille pitää antaa uusi elämä lahjoittamalla, antamalla ne pois tai viemällä divariin, josta joku voi sen itselleen löytää.Suunnitelmissa on meillä nytkin kirjahyllyn jatkaminen uusilla osilla, jotta nykyiset kirjat sopisivat siihen paremmin. Ja jotta tulisi lisää tilaa uusille kirjoille..

Kommentit

  1. Mustavalkokuvia ajattelin itse blogissani käyttää vain ja ainoastaan. Värikuviin kuitenkin päädyin. Nämä sinun otoksesi ovat hurmaavia! Ihana löytö tämä blogisi. Saan valtavasti virtaa visuaalisesti upeista jutuista. Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Oi, ihana kuulla, ihan hämmennyn kauniista sanoistasi. Kiitos <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit