Stadin silakkamarkkinat.


Kauppatorin rannassa on vielä muutaman päivän ajan auki perinteiset Silakkamarkkinat.
Minäkin kävi yhtenä aamuna paikalla kamerani kanssa.


Aamu oli pilvinen ja hämärä, aurinko oli juuri nousemassa. Kylmä tuuli puhalsi meren rannassa kovasti. Kalastajat olivat vasta avaamassa kojujaan ja laittamassa tuotteitaan esille. Osa nautti aamupalaa vielä veneidensä suojissa. Muutama kiinnostunut asiakas oli jo tullut paikalle ostamaan herkkuja.  Ilmassa tuoksui kala ja meri.


Vanhat puulaivat toivat markkinoille saaristolaistunnelmaa. Pienempiä veneitä ja myyntikojuja oli koristeltu kauniisti. Yksi viehättävä pariskunta veneineen, tuotteineen oli todella kuvauksellinen ja hurmaava. Mielestäni markkinoiden kaunein kokonaisuus.


 Vanhoissa puulaivoissa oli tarjolla saaristolaishenkeen sopien lohikeittoa ja saaristolaisleipää.


Harmi etteivät ravintolat olleet vielä aamulla auki. Kylmän tuulen tuomaa vilua olisi helpottanut höyryävä lautasellinen lohikeittoa.

Kommentit

 1. Wau, aivan mielettömän upeita kuvia, mikä tunnelma <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos Johanna <3 Silakkamarkkinoiden tunnelma oli jo heti aamusta ihana. Saaristotunnelmaa ihan keskustassa.Tunnelma kutsui minut leikkimään tuon vanha kuva-efektin kanssa, aina välillä tekee mieli kokeilla kuvankäsittelyohjelman ominaisuuksia...

  VastaaPoista
 3. Wow miten upeita kuvia ja tunnelmia! Itse en ennättänyt käymään markkinoilla, mutta viime lauantaina meitä vastaan tuli merelle iso vene jonka perästä tuli valtava savu! Säikähdimme todella a luulimme, että vene on tulessa, ja melkein jo käännyimme auttamaan. Se kuitenkin jatkoi matkaansa kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan ja kun se meni meidän ohi, huomasimme, että siellä savustettiin kalaa =D. Oli menossa varmasti torille myymään, koska keula oli kohti Helsinkiä =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka <3 No onneksi ei ollut laiva tulessa! Ja onneksi ette ehtineet syöksyä vaahtosammuttimen kanssa pelastamaan laivaa, olisi muuten ollut markkinoilla myytävänä vaahdotettuja savukaloja :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit